Blood Bowl: Blitzmania 2 Aftermath Tournament

Blood Bowl Tabletop Kingdom Toernooi Den Haag Nederland

Het heeft even geduurd, maar Blood Bowl komt weer volop terug in de shop! Blitzmania 2 is bijna hier, en om dat te vieren gaan we een toernooitje houden! Ideaal voor nieuwe spelers, of voor veteranen, Blitzmania heeft iets voor iedereen. Lees snel verder!

Wanneer?
Zaterdag 23 Juni houden we dit toernooi. We beginnen om 11:00 stipt met de eerste rondes, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Hou tevens rekening met een tijdslimiet op de games!

Kosten
Kosten zijn 5 euro per persoon.

Prijzen
Het prijzenpakket zal de Store Pack zijn van Blitzmania 2. Contents van deze pack is nog niet bekend op moment van schrijven. Allicht is het iets te laat voor Blitzmania periode, maar dat maakt ons weinig uit ;). Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer prijzen we zullen toevoegen.

Tijd 
We hebben 2 uur per game, met een pauze van een half uur tussen de eerste en tweede game. Op de dag zal de staff iedereen op de hoogte houden van hoeveel tijd er nog is in elke ronde. Er zullen totaal 3 games gespeeld worden. De eerste ronde is random, de tweede en derde ronde wordt je tegenover iemand gezet met ongeveer evenveel verzamelde punten.

Inschrijven
Mail ons via ons contact formulier te vinden hier of loop even langs de winkel! Je kan ook mailen naar daniel(a)tabletopkingdom.nl

Hoeveel punten en welke teams?
Dit is afhankelijk van welk team je speelt. Hieronder staat een breakdown van hoeveel gp je mag spenderen en hoeveel skills je extra mag kopen. Let wel: Skill Allowance moet ook nog steeds gewoon betaald worden: 20.000 gc voor een Normal skill, 30.000 voor een double skill. Als je 6 normal skills koopt, heb je dus 120.000 gc minder te besteden. Tevens, je mag ook je double skill inwisselen voor een normale skill als je dat liever wilt: Een Ogre team mag bijvoorbeeld ook 6 normal skills nemen en geen double. Het is niet verplicht skills aan verschillende spelers te geven: als je zou willen mag je ook 6 verschillende skills op één speler doen.

Note: GP = Gold.

NB:
– Gc mogen uitgegeven worden aan Spelers, Fan Factor, Coaching Staff (Cheerleaders en Assistant Coaches), Extra skills zoals hierboven vermeld, en re-rolls.
– Gc mogen NIET uitgegeven worden aan: Kaarten, Star Players of (In)famous Coaching Staff.
– Human Catchers kosten 60.000
– Goblins mogen Bribes nemen à 50.000 per stuk
– Bludweiser Kegs mogen gekozen worden à 50.000 per stuk
– Halfling Teams hebben de mogelijkheid om a 100.000  een Chef te kopen
– Teams mogen a 100.000 een Igor kopen.
– Teams die gekozen worden staan hierboven genoemd. Khorne en Bretonnians mogen ook genomen worden (beide a 1,150.000 gold coins)
– Halfling Treemen krijgen gratis de “Timmmber” skill
– Inducements worden voorhand niet gekozen.

Winnen!
Na elke ronde moet er een formuliertje ingevuld worden op basis van je prestaties:

Per game
+100 points voor een Win
+50 points voor een Draw
+25 points voor een Loss

Pitch Points,
+5 points voor elke TD
+2 points voor elke Casulty
+1 point voor elke Completed Pass
+1 point voor elke Knock-Out

*Een Casulty of Knock-out telt alleen als resultaat van een Block Actie. Regeneration of Apothecary resultaten geeft nog steeds deze punten, ondanks een eventuele ommekeer van de KO of Casulty.

Op elke lijst krijg je de mogelijkheid om Sportsmanship punten te geven aan je vijand. Dit is een gevoelsmatige punten die je aan je tegenstander gunt. We weten allemaal dat het echte Blood Bowl normaal gesproken niet om sportiviteit vraagt, maar wij van TTK zien Blood Bowl graag als een gentlemen’s game.

Let op: Tijdens de games hoeven Starplayer Points niet bijgehouden te worden. Je begint elke nieuwe game met je initiele team, vrij van injuries. Voor injuries hoef je dan ook niet te rollen: de Casulty table geeft altijd het resultaat “Badly Hurt”.

Wat moet je meenemen?
– De regels van je team in de officiële productie (Almanac, Deathzone 1, Deathzone 2, App, Print-out van Teams of Legend etc.)
– Dobbelstenen (Alle benodigde, inclusief Block dice en D8)
– Templates (Throw-in, Scatter, Throw) geschikt voor BB2016 (de laatste, en huidige versie Blood Bowl)
– Je Team-sheet, ingevuld met de spelers, de kosten van je spelers, de stats en skills. Ook de aangekochte skills. Neem dit mee in twee-voud
– Als mensen hun Blood Bowl 2016 Bord en pitches kunnen meenemen, dan graag! We hebben wel een aantal borden, maar met een beetje geluk hebben we er veel te weinig 😉

Match Summary

Even een overzichtje voor de afwerkprocedure.

1. Introduce your team briefly to the other player and which skills you picked for them. Roll for Fame.
2. Roll for weather
3. Flip for the kick
4. Play the game! There are no inducements (as result of difference in TV), special play cards,
star players or mercenaries available.
5. Postmatch: note the score on your scoreslip that will be provided by the head judge. Also write down each teams points scored for Touchdowns, Casualties, Completed passes and Knock-Outs as described, and calculate your Gaming points.
6. Hand in the scoreslip at the judges table and prepare for the next game!

Inschrijflijst
Te vinden op onze Facebook Event Pagina

 

12 gedachten over “Blood Bowl: Blitzmania 2 Aftermath Tournament

 1. Patrick Hollander zegt:

  Hierbij zou ik me graag willen inschrijven voor het blitzamania blood bowl toernooitje. Is er nog overirge informatie nodig behalve mijn naam ?

 2. sebastiaan L zegt:

  Ik doe mee<!! hoe geef ik mij op eigenlijk?
  Sebastiaak aka SirSebstar
  Korte vraag.
  Als ik het goed begrijp mag je wel een team voor de waarde van de "Gold Allowance" samenstellen, maar gaan eventuele extra skills nog eens van dat specifieke bedrag af toch?en met coaching staff, neem ik aan cheerleaders fan factor en assistant coaches, maar dus niet de DZ2 (in)famous coaching staff.

  • Daniel de Bruijn zegt:

   Het totale maximale gold voor je team moet ALLES bevatten. Zo ook je extra skills als je daarvoor kiest. Even andersom rekenen: Bij een maximum van 6 normale skills (6×20.000) hebben bijvoorbeeld High Elves nog 1030000 over voor spelers.

   Coaching staff:
   – Cheerleaders, Assistant Coaches, Fan Factor. Inmfamous Coaching staff inderdaad niet,

   Bedankt voor de vraag, ik zal vandaag even de regels aanpassen dat het voor iedereen duidelijk is 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *